Sos de ciocolata pentru diverse creme

de Constelatialeu in Sosuri, 29 Noi 2017 | 13373 vizualizari

 

Obisnuiesc sa fac acest sos si sa-l folosesc la diverse creme, cu unt, cu mascarpone si m-am gandit ca poate o sa va fie de folos, mai ales ca urmatoarea reteta pe care o postez este cu acest sos...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 g unt sau margarina rama
  • esenta de rom ( sau orice esenta va place)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ciocolata pentru diverse creme:

Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem esenta si untul si amestecam bine pana ce untul se topeste, lasam sa se raceasca suficient de mult incat sa putem sa turnam in borcan. Dupa ce s-a racit bine, punem capacul la borcan si depozitam in frigider. Folosim cand avem nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciocolata pentru diverse creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]