Sos de iaurt

de mihaelar63 in Pt. peste, 27 Iul 2014 | 9369 vizualizari

 

Sosul acesta merge foarte bine la peste prajit si de ce nu si la niste preparate la gratar .
Se prepara rapid si bate de la distanta un sos de maioneza .

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 lamaie -zeama si coaja
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 50 ml ulei masline
  • patrunjel verde
  • fulgi de chilli
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de iaurt:

Curatati si spalati legumele .

Iaurtul se amesteca cu ulei , zeama de lamaie , coaja razuita de lamaie si sare .

Taiati cubulete castravetele si ardeii, tocati usturoiul .

Amestecati legumele taiate cu sosul de iaurt si cu patrunjel verde .

Decorati sosul presarand fulgi de chilli , patrunjel verde si ardei .

TIPS-URI

1

Eu am folosit acest sos la peste prajit .

2

Cu succes poate fi alaturat unor preparate la gratar sau simplu langa un aperitiv cu oua fierte .

3

Este foarte racoros servit rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuggets din piept de pui cu sos de iaurt