Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)

de _Alina_ in Conserve, 15 Oct 2013 | 9060 vizualizari

 

O minunatie de sos numai bun de intins pe pizza. ;) Reteta by Edith Frincu, cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 3800 g rosii coapte
  • 1 kg gogosari (fara cotor si seminte)
  • 1-2 foi dafin
  • 3 lg zahar
  • 1/2 lg sare pentru muraturi
  • 1 ramura busuioc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna):

1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine.

2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.

3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).

4. Separat punem rosiile la fiert intr-o oala cu fundul gros. Lasam pe foc potrivit amestecand din cand in cand, pana cand acesta scade la 3/4 din cantitatea initiala.

5. Peste sosul de rosii punem gogosarii caliti, sarea, zaharul, foaia de dafin si busuiocul. Lasam pe foc mic pana cand compozitia scade si ajunge la consistenta dorita (cam la 1/2). Nu uitati sa invartiti la cateva minute.

6. Punem sosul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul si acoperim borcanele cu paturi/prosoape pana a doua zi.

  Nota!
1. Puteti inlocui gogosarii cu ardei gras sau kapia.
2. Gogosarii ii puteti coace. 
3. Daca doriti puteti da rosiile prin separator.
4. Puneti sare dupa gust.

Din cantitatile date ai iesit 7 borcanele de 370g!

 Aici gasiti reteta originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.10.2013, 13:10

Imi place mult acest sos

diaconta 1

15.10.2013, 22:16

Lia_ 1

16.10.2013, 15:38

n-am facut dar poftesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cherry la borcan