Sos de rosii pentru paste sau pizza

de Angelina_Elena in Sosuri, 18 Aug 2013 | 16571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 lingurita rasa oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru paste sau pizza:

Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute.

Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu.

Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.

Eu le-am mixat in 2 ture pentru ca nu au incaput toate odata.

Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam rosiile, amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperind cratita cu un capac.

Trebuie sa fiarba in jur de 60-80 de minute, pana scade si prinde consistenta.

Dupa ce sosul a scazut, adaugam zaharul, sarea, piperul, oregano, amestecam si mai lasam 1 minut.

Oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi il transferam intr-un borcan mare si il pastram la frigider.

 

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga pentru a-i lua din aciditate sosului.

2

Sosul se patreaza in frigider pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru paste sau pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]