Sos Marinara

de Ina in Conserve, 12 Aug 2018 | 6072 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa, pe baza de rosii. Tot pe lalena.ro am descoperit-o si v-o recomand cu drag.
Se poate consuma ca atare sau in paste, pizza, orez, fructe de mare, etc.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 2 cepe mari
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • busuioc ( eu am avut uscat )
  • amestec verdeturi italiene
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Marinara:

Spalam rosiile si le crestam usor coaja, cu varful cutitului. Trecem rosiile prin apa clocotita, pentru 30 secunde, apoi le scoatem intr-o sita. In contact cu apa clocotita coaja crestata se va ridica de pe pulpa, usurandu-ne astfel munca de decojire. Indepartam in totalitate coaja rosiilor si le pasam la robot.

Tocam marunt ceapa si usturoiul.

Punem la foc mic o cratita incapatoare, turnam uleiul de masline, iar cand acesta este incins, adaugam ceapa tocata si calim 3-4 minute. Adaugam usturoiul tocat si lasam la calit inca 2-3 minute. Este momentul in care putem adauga rosiile maruntite, zaharul si sarea.

Amestecam bine si lasam sosul sa fiarba 25-35 de minute la foc mic. Din cand in cand amestecam pentru a evita lipirea si afumarea sosului.

Nu reduceti timpul de fierbere, intrucat la fierbere indelungata rosiile devin mai dulci si scade aciditatea sosului. Gustand perioadic sosul veti observa diferenta de gust pe parcursul prepararii.

Cu 10 minute inainte ca sosul sa fie gata, adaugam busuiocul tocat si verdeturile uscate.

Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic, gustam si potrivim de sare si piper.

Ne dam seama cand este gata, intrucat uleiul se ridica la suprafata, iar sosul devine sticlos (ca la zacusca) .

Sosul nu trebuie sa fie foarte lichid, dar si nici prea gros.

Turnam sosul  fierbinte in borcane sterilizate, capsam bine si acoperim cu plosoape groase pentru a se raci lent.

Pastram in locuri uscate si racoroase (camara/beci).

TIPS-URI

1

Sosul se poate pastra si in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Marinara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii pentru friptura