Sos pentru pizza

de cristeena20 in Sosuri, 12 Apr 2014 | 17096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de rosii decojite in suc
  • frunze de busuioc proaspat
  • oregano uscat
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper, putin zahar
  • pasta de rosii (2 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

- punem in blender rosiile din conserva cu sucul de pe ele, frunzele proaspete de busuioc, putin ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobit cu lama cutitului si mixam bine cu robotul.

- intr-o craticioara punem ceapa tocata fff marunt cu ulei de masline sa se caleasca si apoi adaugam sosul rezultat si foaie de dafin. Lasam sa fiarba cca 5 minute si apoi adaugam inca 2 linguri pasta de tomate, sare, piper, zahar si oregano uscat. Lasam la foc mic sa se reduca putin sosul. 

- Se unge aluatul de pizza care este intins in tava cu acest sos si apoi se mai presara cu oregano si aranjam apoi ingredientele dupa prefeirnta.

- Acest sos se poate face si picant, adaugand sos piri-piri sau chilli tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.04.2014, 16:36

grozav! imi place ca ai pus si oregano

Andreea Baraboi 1

22.06.2014, 17:59

busuiocul si oregano dau un gust foarte bun in sosul pt pizza , bravo

cristeena20 1

22.06.2014, 19:00

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]