Sos Pesto

de Brindusa in Pt. paste, 18 Dec 2010 | 6273 vizualizari

 

Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.

 

INGREDIENTE

  •  2 maini frunze de busuioc
  • 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
  • 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
  • 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
  • ulei de masline, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto:

Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical.  Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.

Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.

Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.

Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.

TIPS-URI

1

Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu  le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba.

2

nu folosi alt tip de branza/cascaval, pentru ca gustul si textura nu mai sunt acelesi

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana