Sos pesto

de Doralinda in Pt. paste, 31 Mar 2013 | 5983 vizualizari

 

Pana nu demult,nu ma incantau pastele, dar am inceput usor si diversificat, iar acum imi sunt chiar "dragi", dar dupa cum bine stim, nu pastele in sine mi-au schimbat parerea ci cat sosurile, iar acest sos pesto e unul dintre favoritele mele!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr capere
  • 2 buc usturoi
  • 3 cesti foi de busuioc proaspet (basilic la noi)
  • 1 ceasca patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie stoarsa
  • jumatate ceasca parmezan ras
  • un sfert ceasca ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Calim caperele intr-o cratita tefal de preferinta ptr a nu se lipi, apoi le punem intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente si mixam bine pana devine o crema. Sosul poate fi pastrat la frigider mai multe saptamani cu conditia ca in borcanelul in care o tineti, sa fie acoperit cu ulei.

Ptr a pregati paste cu sos pesto, masurati o lingura plina din sos ptr fiecare portie de paste. Cand o veti folosi dupa ceva timp, puneti din sos intr-o craticioara cu putina apa, amestecati apoi turnati peste paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]