Sos rosu

de nana in Sosuri, 18 Feb 2010 | 22043 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la mamica mea; si ni-l facea inca de cand eu si surioara mea eram copii mici ... si tare ne mai placea inca de pe atunci. Azi, cand faceam de mancare pt sotiorul meu, mi-am adus aminte de el (nu l-am mai mancat de multa vreme); aproape ca uitasem de el...
Noi il mancam la chiftele cu cartofi (natur, pireu, rantaliti), orez si mazare.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana mare cu apa
  • 1 jumatare lingurita de sare
  • 1 jumatate lingurita de piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos rosu:

Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul iese un pic mai gros (in timp ce fierbe un pic, faina se ingroasa).

Pornesti un ochi la aragaz, pui craticioara pe foc si o acoperi cu un capac; trebuie sa de-a cateva clocote (timp in care scade un pic). Intre timp gusti si mai pui un pic de zahar ... dupa gust. E foarte gustos! Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nana 1

04.03.2010, 16:10

voi face si varza la Cluj... acum mi se pare "complicat" da` sunt sigura ca voi reusi ... ca doar acum sunt si eu "bucatareasa" (asa imi place mie sa ma alint)

nana 1

04.03.2010, 16:13

da, anumite mancaruri imi aduc si mie aminte de inocenta.... eram atat de mici si toate mancarurile erau atat de gustoase ... ca eu si sora mea abia asteptam sa ne strige mama la mancare

nana 1

04.03.2010, 16:15

sa stii ca asa este reteta, cu frunza de dafin... da` in entuziasmul meu am uitat de ea

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sos de soia preparat in casa-post