Îmi plac sosurile picante, asta e, încerc în fiecare an să inventez, uite ce a ieşit azi!
Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume curăţate le-am dat prin maşina de tocat. Am pus sarea şi am fiert la foc mic vreo 2 ore. Atunci am pus oţetul si restul aromelor, am pus blenderul în compoziţie si a devenit sos. Fiica mea a zis că era mai bun înainte că-i place să simtă legumele! Aşa că alegeţi cum doriţi. Daca nu vreţi aşa picant, reduceţi ardeiul iute, ca eu l-am pus cu sâmburi cu tot! Am mai fiert 30 de minute si l-am pus în borcane mici, pe care le-am capsat şi pus în pături. A doua zi le puneţi în tava din cuptor, turnaţi apă şi sterilizaţi 30 de minute. Gata, la cămară!
A, era să uit. Pentru că ieri am pus şi capia copt, sucul lăsat de ei l-am adăugat şi pe el de la început la sos.
Ca să nu pun zahăr, am pus si nişte prune dulci, dar nu e obligatoriu. Puteţi pune morcovi mai mulţi dacă doriţi, adică ajustaţi-l după concepţiile dvs. filosofice, pardon gastronomice! Eu sunt încântată de sosul ăsta, l-am pus pe ficăţei, se poate consuma cu orice