Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Vita, 8 Feb 2013 | 10508 vizualizari

 

O reteta din etapa a 14-a, din zona Pirineilor, pentru omul de la munte, cu multa carne si foarte picanta. M-am speriat cand am vazut 8 ardei iuti, dar a iesit super. Puteti pune si peperoni, daca va este frica de putina iuteala. A fost perfect gustul picant.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de viţel
  • o ceapă mare
  • 1 ardei roşu
  • 8 ardei iuţi
  • un căţel de usturoi
  • ulei
  • frunze de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper sau praf de chili
  • 250 ml de apă sau bulion
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport):

Tăiaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeilor şi tocaţi mărunt. Într-o tigaie cu ulei, căliţi zece minute ceapa, usturoiul şi ardeii.

Adăugaţi apoi carnea de viţel tăiată cât de mic puteţi (eu am taiat-o in fasii lungi si subtiri), împreună cu frunzele de dafin, pătrunjelul şi cimbrul.

După ce a început să fiarbă mâncarea, daţi focul încet, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă între 45 şi 60 de minute. Cu zece minute înainte să fie gata soteul, în cazul în care este prea mult sos, luaţi capacul şi lăsaţi să se evapore sucul acumulat.

Se serveşte cu cartofi natur şi un pahar de vin roşu. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am fiert-o cam 90 de minute si am mai adaugat putin bulion, pana a fost moale carnea – niciodata nu stii cat de tanar a fost vitelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (5)

Lau 1

08.02.2013, 18:17

MotanLaOale 1

08.02.2013, 19:08

Rocsi 1

08.02.2013, 21:00

Mmm bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de viţel cu legume înăbuşită la cuptor