Spaghetti alla Bolognese

de Miha in Spaghete, 11 Apr 2011 | 8538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete (se pot folosi si tagliatelle)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 pahar de vin rosu
  • ~400 g carne de vita tocata
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla Bolognese:

Legumele tocate se pun intr-o tigaie in care am incins 2-3 linguri cu ulei de masline. Se soteaza la foc mic, pana se inmoaie usor. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc si lasam la fiert la foc mic.

Daca mai e nevoie se mai poate adauga putin suc de rosii.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand sosul este gata se toarna peste paste si se amesteca bine. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]