Spaghetti alla checca sul rogo

de - Andreea - in Spaghete, 6 Sep 2015 | 5859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti
  • 200 g rosii
  • 2 ramuri rozmarin
  • 4 frunze salvie
  • 10 frunze busuioc
  • 2 frunze dafin
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla checca sul rogo:

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute.

Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici. 

Intre timp spalam rozmarinul, salvia, busuiocul si le uscam pe un servet de hartie dupa care le tocam fin impreuna cu dafinul. 

Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta s-a incins punem usturoiul curata de coaja . Lasam cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Inchidem focul si adaugam mirodeniile . Amestecam bine.

Cat uleiul este inca bine incins punem si rosiile si amestecam bine ingredientele. 

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa,le adaugam in tigaia cu rosii si condimente si amestecam usor. 

Se servesc fierbinti. 

TIPS-URI

1

Pentru un gust picant adaugati si un ardei iute

2

Rosiile indicate pentru aceasta reteta sunt cele tip San Marzano

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla checca sul rogo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu salam si sos tomat, reteta simpla si rapida