Spanac cu pui si ou

de Oana in Pui, 19 Noi 2009 | 40458 vizualizari

 

O reteta pe care mi-a impartasit-o nasica mea :), de muult si o fac cu mare placere! Este foarte gustoasa alaturi de un piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac proaspat
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • 2 oua
  • 1-2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • praf de usturoi
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui si ou:

Spanacul se curata de codite si cotoare si spala frunza cu frunza, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs intr-o sita mare. Se fierbe o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se opreste focul si se pune spanacul. Se indeasa bine in apa clocotita si se acopera oala cu capac pentru 5 minute. Se scoate apoi cu o spumiera in sita si se lasa la scurs si la racit.

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri, iar ceapa cubulete. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga pieptul si ceapa plus o cana cu apa fiarta. Se adauga condimentele dupa gust si se acopera oala, lasand sa fiarba inabusit 10-15 minute. Se amesteca din cand in cand.

Spanacul se scurge de zeama si se taie fasii subtiri, apoi se adauga peste pui, plus o cana mare cu apa fiarta. Se acopera iar oala si se inabuseste 10 minute.

La final se sparg ouale peste spanac si se amesteca lejer, formand zdrente de ou.

Se serveste cu patrunjel verde si smantana, alaturi de paine proaspata.

TIPS-URI

1

Se poate adauga spre final usturoi verde taiat rondele fine sau 1-2 catei de usturoi pisati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu pui si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (6)

ANCA 1

20.11.2009, 16:38

la fel il fac si eu, dar nu-l mai las in oala la oparit , se inmoaie si-l scot repede, sa nu 'plece' vitaminele, ca mai sta si pe foc nitel

Oana 1

20.11.2009, 16:55

Da, Anca, cred ca am zis mult 5 minute...la fel, il bag si cand se inmoaie frunzele il scos din apa

Tuxedo 1

13.01.2014, 01:39

cred ca mai bine se fac ouale poshate, adica ochiuri fierte in apa , dietetic !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]