Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2011 | 7789 vizualizari

 

Unul dintre ingredientele alese de mine pentru Provocarea lunii Mai "Dulce Romanie" este Sparanghelul, o leguma minunata de sezon, pe care sa fiu sincera nu o folosesc prea des in retetele mele, de aceea mi s-a parut perfect pentru provocare, astfel urmand sa vedem mai multe modalitati de a-l prepara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel   
  • 250 g iaurt simplu   
  • 3 linguri ulei de masline (presat la rece)    
  • 1 catel usturoi   
  • putin patrunjel verde 
  • sare, piper             
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi:

Mai intai spalam sparanghelul. Rupem capetele lemnoase de la baza si le curatam de coaja subtire (daca sunt mai groase) Asezam sparanghelul intr-o tava, presaram peste el o lingura de ulei, sare, piper, si intoarcem sparanghelul pe toate partile sa se acopere bine. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, in functie de grosimea legumelor.(nu trebuie sa fie moale)

Intre timp facem sosul: punem intr-un bol iaurtul cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si piperul. Adaugam patrunjelul verde tocat, amestecam bine si dam deoparte.

Eu intre timp am pus si o bucata de carne in tigaia grill, sa servim langa sparaghel :) Servim sparanghelul simplu cu sos de iaurt (pentru cei ce tin dieta)

TIPS-URI

1

Puteti servi cu orice fel de carne sau simplu, dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez dupa metoda Iraniana