Sparanghel la aburi cu sos de lamaie

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2011 | 8445 vizualizari

 

Cu doi ani in urma nu mancam sparanghel...pur si simplu nu-mi placea deloc. Acum imi place foarte tare...il mananc si crud cu mare placere.
La inceput cand cautam o reteta mai deosebita sa il incerc am gasit pe retete -de -vis ceva ce mi-a atras atentia. E chiar grozava!

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi sparanghel
  • zeama de la o lamaie
  • 50 gr unt
  • sare dupa gust
  • patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel la aburi cu sos de lamaie:

Spalam sparanghelul si indepartam coditele. le taiem de acolo de unde au elasticul legat.

Punem apa la fiert si asezam sparanghelul la aburi timp de 5 minute.

Scoatem sparanghelul si il legam in manunchiuri cu fire de patrunjel.

Pregatim sosul:

 Punem untul in tigaie, stoarcem lamaia si amestecam pana la omogenizare...e nevoie de putin piper si sare dupa gust pentru un sos  delicios. Stropim cu el sparanghelul si-l decoram dupa dorinta...e atat de bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel la aburi cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

16.01.2011, 19:34

Brandusa multumesc de pont esti o dulce
Cris scumpa...multumesc
Ligiuta frumoasa multumesc

Miti...hay la masa
Kamy...fac special pentru tine

babi5 1

20.06.2013, 14:47

Panacris 1

11.04.2017, 08:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi copti cu unt si verdeata