Spätzle

de Cris2711 in Paste, 27 Dec 2010 | 18238 vizualizari

 

Spätzle in Germania se mananca si ca Käsespätzle (cu branza rasa-,de exemplu cascaval ras;o branza tare si condimentata)otasa in tigaie ,in margarina usor prajite si cu ceapa prajita anticipat.
Iar spätzlele simple ca si aceasta reteta se potrivesc la carne de porc,caprioara dar nu la carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame faina
  • sare 1,5 lingurita
  • 9 oua intregi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spätzle:

Se amesteca ingredientele intr-un castron (cu mana sau cu mixer-ul) pana se formeaza un aluat moale. Se umple o oala mare de trei sferturi cu apa si se adauga sare, 2-3 linguri si se lasa sa fiarba.Se pragateste un castron mare si o strecuratoare.Cand fierbe apa se pune Spätzlebrett deasupra oalei(eu am gasit in Romania si am cumparat la Ambient sibiu) si se umple cu aluat si se da pa razatoarea de spätzle cu miscari rapide,aluatul se desparte in bucati mici in oala. Se lasa 2-3 minute sa fiarba , pana se ridica la suprafata apei si se iau afara cu o strecuratoare,se pun in castron si se lasa sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca.

Cu restul de aluat se repeta acéeasi procedura pana se termina tot aluatul.Fiecare portie de spätzle racita se adauga in castronul mare.Cand sunt gata se pun2-3 linguri de ulei ca sa se desprinda mai bine.

TIPS-URI

1

Facem portie mai mare si congelam si pentru alte mese.

2

Daca se mananca imediat se prajesc usor in putina margarina(sau unt) in tigaie si se mai pune sare daca este cazul si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

simona72 1

11.10.2013, 22:16

Tare bune facute in casa!! Si razatoarea este super!!

Cris2711 1

11.10.2013, 22:18

Simo am gasit si in Romania,in Sibiu,la Ambient,cu ceva ani in urma,isi cumparase cumnatul meu una)ca era mai ieftina)

Cris2711 1

11.10.2013, 22:19

Motanel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuci, conopida si branza albastra