Spirala cu Ceva fin si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 10765 vizualizari

 

Pentru ca am luat la oferta Ceva fin branza cu smantana si branza cu verdeata,a trebuit sa le execut,ca nu era sa le las la stricat.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta Linco-400 g
  • 5 oua
  • 1 plicutet zahar vanilat
  • 1 cutie Ceva fin branza cu smantana
  • 300 g branza de vaci grasa
  • 150 g stafide aurii
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • ulei pentru uns
  • 1 cana cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu Ceva fin si stafide:

Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung.

Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam stafidele. Turnam compozitia peste foi si formam un sul lung pe care il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, asezam sulul in forma de spirala. Deasupra lui punem bucatele de unt si dam tava la cuptor. Cand incepe sa se rumeneasca turnam cana cu lapte si mai lasam cca 20 minute, la foc domol.

Mie imi place fierbinte, asa ca prima bucata a fost a mea. Se poate pudra cu zahar farin. Eu nu mi-am gasit rasnita sa fac zahar, asa ca e fara pudra.....

TIPS-URI

1

cand am bagat la cuptor,sub tava am pus o craticioara cu apa,sa nu se arda pe fund placinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu Ceva fin si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti