Spirala cu urda dulce

de mimmi in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 3522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 300 g faina,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml apa calduta,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita otet,
  • Umplutura:
  • 500 g urda,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • 2 oua,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • 2 linguri zahar pudra, + 30 g unt topit, + 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda dulce:

Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".

Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o lungime de 50 cm si 40 cm latime.

Din aluat, taiem 5 fasii de cca 8 cm latime.

Pe fiecare fasie de aluat,pe mijloc,asezam din compozitia de urda ( ca si in poza de mai jos ) si unim marginile,presandu-le usor cu degetele.

Ungem tava bine cu putin unt topit si incepem sa formam spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu untul topit ramas si dam tava la cuptor pentru 25 de minute,dupa 25 de minute,scoatem tava si ungem spirala cu ou batut si mai dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute,pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit dupa care se poate taia.

Noi am servit langa,un pahar de ice tea !

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata pentru Halloween