Stelute de Craciun

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 3528 vizualizari

 

Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor, am pregatit niste bezele moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca:) 

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita otet
  • Optional:
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute de Craciun:

 

 Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta.

 Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca. 

Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.

 Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.

 

Pofta buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/stelute-de-craciun.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]