Stiuca crocanta cu cartofi

de mihaelar63 in Peste, 4 Noi 2018 | 4844 vizualizari

 

 ,, Retete inspirate de toamana"
 Cel mai bun sezon de pescuire a rapitorului este la inceputul toamnei. Sau cel putin atunci imi ajunge mie in ... farfurie :D.  Sotul mi-a adus aceasta stiuca de Mures si a dorit sa o prepar in pesmet. M-am uitat putin prin jur, adica pe la Bucataras si am gasit aceasta reteta a Polianei https://www.bucataras.ro/retete/peste-crocant-la-cuptor-40266.html. De mare ajutor la condimentare mi-au fost condimentele aduse de fiul meu din vacanta tunisiana. Eu am prajit pestele. Ca nota inovativa l-am marinat usor cu smantana. Stiuca fiind un peste rapitor are o carne tare. Folosind smantana, carnea a ramas delicios de suculenta in interior. Cartofii au fost atat de gustosi incat au ajuns doar jumatate pe platoul de servire, restul s-au consumat rapid direct din tigaie.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr rondele stiuca
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • boia dulce de ardei
  • ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/
  • patrunjel verde tocat
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 500 gr cartofi mici fierti si curatati de coaja
  • 3 linguri unt+ 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi pisati
  • rosii cherry , frunze rucola , ardei iute galben .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca crocanta cu cartofi:

  1. Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana.
  2. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout.
  3.  Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute.
  4. Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  5. Aveti grija ca pestele sa fie patruns si crocant auriu, nu sa se arda.
  6. Cartofiorii fierti se prajesc intr-o alta tigaie in unt si putin ulei. Sarati.
  7. Cand cartofii incep sa fie rumeniti pe toate partile, aruncati in tigaie usturoiul pisat.
  8. Serviti stiuca crocanta si cartofii calzi pe un pat de rucola.
  9. Decorati cu rosii cherry si rondele de ardei iute.
  10.  Serviti alaturi un pahar de vin alb sau prosecco. Noi am avut un prosecco demisec.

TIPS-URI

1

Cateva informatii despre ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/.

2

Trebuie sa incercati acest deosebit mix de condimente. Este bine echilibrat si are tot ce-i trebuie. Aromat si usor picant.

3

Daca aveti condimente noi, folositi o cantitate minima, sa vedeti cum este apreciata aroma. In functie de preferinte ajustati dozarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste cu cartofi taranesti