Straturi cu sfecla si conopida

de mimmi in Muraturi, 1 Sep 2011 | 10052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 k conopida
  • 1 kg sfecla
  • 6 catei usturoi
  • hrean
  • boabe de piper
  • 2 morcovi
  • frunze de telina,
  • leustean
  • crengute de cimbru
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare
  • 4 linguri otet de 9 grade
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi cu sfecla si conopida:

Conopida se desface buchetele si se pun in apa rece pentru a se elibera eventualele 'animalute' Morcovii si sfecla se curata si se taie felii. Se curata usturoiul si hreanul,frunzele si crengutele se spala.

Se spala borcanele,pe fundul lor se aseaza frunze de visin,crengute de cimbru si tije de hrean.

Punem apa la fiert cu otetul,sarea si zaharul si lasam sa dea in clocot.

Primul strat il punem de morcovii dupa care asezam alternand conopida si sfecla rosie. Deasupra punem cateva boabe de piper,usturoi,frunze de leustean si tije de hrean. Punem borcanele pe lama unui cutit de inox(pentru a nu crapa borcanele) si se umple cu apa fiarta. Se lasa 30 de minute dupa care se completeaza cu apa.

Tinem borcanele la loc racoros si intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi cu sfecla si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.09.2011, 19:20

harnica fata esti

mimmi 1

02.09.2011, 10:58

Multumesc fetelor !!

adry88 1

02.09.2011, 11:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata pentru iarna