Ştrudel cu gem de caise/ vişine

de botcrina in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 4718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • smântână cât cuprinde
  • 100 g untură amestecată cu 100 g făină
  • 250 g gem de caise
  • 100 g gem de vişine
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de caise/ vişine:

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină.

Topim untura apoi o amestecăm cu 100 g făină.

Împărţim aluatul în trei părţă egale. Întindem câte o foaie din fiecare pe care le ungem cu untura amestecată cu făină.

Rulăm foile sub formă de cochilie de melc şi le dăm la frigider aproximativ o oră.

Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem, punem în partea de jos gem de caise sau de vişine, apoi rulăm foaia.

Aranjăm ştrudelul în tavă, îl ungem cu gălbenuşul rămas şi îl tăiem fictiv.

Încălzim cuptorul la 180 de grade şi introducem tava în cuptor aproximativ 35 de minute.

Scoatem ştrudelul din cuptor când este rumenit frumos. Lăsăm să se răcească.

La final pudrăm cu zahăr.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am făcut 2 foi cu gem de caise şi una cu gem de vişine;

2

puteţi folosi fiecare gemul pe care îl preferaţi, sau fructe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu gem de caise/ vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi din cozonac si crema de cacao