Ştrudel cu gem de mere

de botcrina in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 6634 vizualizari

 

Se prepară la fel ca cel cu prune, doar că am pus altă umplutură.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g untură
  • 200 g smântână
  • 100 g zahăr pudră
  • 500 g gem de prune
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de mere:

Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos.

Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase. Întindem pe rănd fiecare foaie din cele 8 părţi, peste care punem cu ajutorul unei pensule de bucătărie amestecul de făină şi untură.

Rulăm fiecare parte astfel încânt să obţinem 8 colăcei, pe care îi dă la frigider aproximativ o oră. 

Luăm câte un colăcel din frigider şi îl întindem într-o foaie subţire, pe marginea de jos aranjăm de-a lungul foii un rănd de gem de mere, apoi rulăm, închidem la capete şi tăiem ştrudelul.

Procedăm la fel cu toate bucăţile de aluat rămase. Când este gata, introducem tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade, pentru 45 de minute.

Scoatem ştrudelul când s-a rumenit frumos, îl lăsăm la răcit, apoi pudrăm cu zahăr praf.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu gem de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]