Sufleu de conopida

de susu in Mancaruri de legume, 3 Feb 2011 | 7550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g conopida
  • 1 legatura de marar
  • Unt
  • Lapte
  • Piper alb
  • Branza de oaie
  • Branza topita
  • Cascaval
  • Smantana
  • Pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Desfacem conopida buchetele si o punem in apa rece cu putina sare si otet dupa care ne ocupam de restul. Ungem tava cu unt si o presaram cu pesmet sau faina daca doriti. Cascavalul il dam prin razatoare, mararul il taiem marunt si branza o faramitam. Conopida spalata se pune in apa clocotita cu niscaiva condimente sa-i dea gust. O lasam sa fiarba pe jumatate. Albusurile la batem spuma si facem un sos din galbenusurile amestecate cu smantana, lapte si o parte din branza ( compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa dar nici lichida). Incorporam usor albusurile in sosul alb. Asezam in tava ½ din conopida, peste punem o parte din sos si deasupra branza, si marar. Punem a doua parte de conopida, iar sos si deasupra branza, marar si cascaval. Punem si branza topita daca avem si dam tava la cuptor sa se rumeneasca frumos. Este o mancare usoara si sanatoasa. Este buna atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sos de susan(tahin)