Sufleu improvizat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2013 | 4196 vizualizari

 

Acest sufleu a luat nastere in momentul in care trebuia sa prepar o cina si habar nu aveam ce sa fac.
M-am uitat in frigider. Aveam cate putin din toate, dar nimic care sa ma atraga in mod special.
Am decis sa fac o combinatie cu ce era pe acolo si iata ce a iesit!
Un deliciu usor de preparat, bun de papat si cald si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare ( eu am pus 125 gr. cartofi copti taiati bucatele);
  • 20 gr. (1/2) ceapa rosie (tocata marunt, cruda);
  •  50 gr. cascaval ras mare;
  •  100 gr. telemea de vaca rdrobita cu furculita sau rasa (potrivit de sarata);
  •  100 gr. smantana (grasime 12%);
  •  140 gr. iaurt Danone (grasime 4.1 %);
  •  4 oua;
  •  6 masine taiate in sferturi;
  •  20 gr. ulei de masline;
  •  30 gr. pesmet (pentru compozitie) + 10 gr. (pesmet pentru tapetat vasul);
  •  putin unt (pentru uns vasul);
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel si marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu improvizat:

Curatam cartoful de coaja, il taiem cuburi si il punem pentru 10 minute la fiert in apa cu sare, apoi scurgem de apa in care a fiert si punem bucatelele de cartof intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20 minute la 220 grade.

Preincalzim cuptorul la 220 grade  (daca cumva am oprit cuptorul dupa ce am copt cartofii).

Taiem bucatile de cartofi in bucati mici. Amestecam toate ingredientele (fara unt), tapetam fundul si peretii unui vas de yena (al meu 20 cm diametrul) cu unt si cele 10 gr. de pesmet.

Turnam amestecul in vas si bagam la cuptor pentru 45-50 minute pana se incheaga si se rumeneste.

Lasam putin sa se raceasca, portionam si papam. Este foarte buna si rece.

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu cartofi fierti, fara sa ii mai coacem.

2

Se poate servi cu diferite sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu improvizat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:53

Ce fain.Iau pentru mama o feliuta!

Patricia Iordache 1

17.03.2013, 14:57

Sim0na 1

18.03.2013, 11:25

Ce bun cred c-a fost! Improvizatiile sunt cele mai delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai la punga