Sultani

de Anamaria7 in Dulciuri, 25 Aug 2009 | 4738 vizualizari

 

Prajiturele... saratele... nici una, nici alta. Dar gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 225g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 20g margarina moale
  • 2 lg zahar
  • 55g stafide
  • 2 lg seminte de floarea soarelui sarate
  • 150g iaurt
  • 2-3 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sultani:

Cuptorul se incinge la 200 C, iar tava se tapeteaza cu unt si faina sau se intinde o hartie de copt.

Faina se amesteca bine cu praful de copt, apoi se incorporeaza margarina amestecand cu degetele. Se adauga zaharul, stafidele si jumatate din cantitatea de seminte de floarea soarelui si se amesteca bine. Apoi se pune si iaurtul si se framanta aluatul putin. Cele 2-3 lg de lapte se folosesc doar daca aluatul e prea tare, el oricum ramane putin lipicios (mie nu mi-au trebuit).

Aluatul se intinde cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina, intr-o foaie de 1.5-2cm grosime. Din foaie se taie cu paharel/forma speciala si se pun in tava la 1cm distanta. Cu o pensula, formele se ung cu lapte si se presara restul semintelor. Se tin in cuptor 10-12 minute, pana cand s-au ridicat si devin usor maronii.

Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun la racit pe un gratar.

TIPS-URI

1

se pot unge cu lapte amestecat cu galbenus pentru a deveni aurii puternic (eu nu am pus galbenus, de aceea au ramas mai albe)

2

se pot servi taiate in jumatate (sandvis), cu unt si dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sultani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan fin cu iaurt si stafide