Supa crema de conopida cu rucola

de elucubratiiculinare in Supe, 21 Apr 2017 | 3668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopidă curățată
  • 3 cartofi potriviți
  • o mână de rucola
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 țelină mică
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță cimbru verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu rucola:

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald.

Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Se adaugă țelina dată de răzătoare. Se acoperă cu apă caldă, cât să depășească legumele cu 5 cm. Se fierb 15-20 sau până când cartofii sunt bine fierți. Adăugăm cimbru, conopida și mai adăugăm apă caldă cât să acopere legumele. Se mai dă un clocot și stingem focul. Se poate adăuga chiar apa în care am fiert conopida. Se pot păstra câteva buchețele mici de conopidă pentru a orna supa.

Pasăm bine legumele cu un blender și la sfârșit adăugăm și rucola și mai pasăm un pic. Condimentăm cu sare și piper.

Servim caldă.

TIPS-URI

1

Dacă se dorește, se poate adăuga la sfârșit lapte, în loc de apa în care am fiert conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]