Supa crema de napi

de Anett in Supe, 25 Dec 2017 | 6258 vizualizari

 

Napul sau topinambur este si cunoscut sub numele de anghinare de Ierusalim. Se poate comsuma crud, copt sau fiert. Radacina seamana cu ghimbir, gustul este asemanatoare cu cea a guliei.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr napi
  • 2 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 2 radacina patrunjel
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru
  • pentru garnitura: nuca prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de napi:

Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele.

Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam cubuletele de napi si rondelele de morcov si patrunjel si turnam 1 litru de apa in cratita. Presarim cu sare, piper si cimbru, adaugam usturoiul pisat si lasam sa fiarba timp de 20-30 de minute.

Cu un blender omogenizam supa, gustam si mai adaugam sare daca e nevoie.

Servim cu nuca prajita.

TIPS-URI

1

putem servi si cu crutoane, cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de andive