Supa crema de ridichi albe

de sisterskitchen in Supe, 5 Oct 2016 | 3850 vizualizari

 

Asa cum va spuneam pe pagina noastra de Facebook, odata cu inceputul toamnei deschidem sezonul supelor. Nu conteaza ce fel de supa, important este sa ne incalzeasca in zilele ploioase si sa ne asigure necesarul de vitamine.  Si cum zilele trecute am avut noroc si am gasit in piata  ridichi albe, ne-am gandit sa le transformam intr-o supa crema. Am mai adaugat cateva legume si am servit cu fasii de pui copt, ramas de la cina.  Daca nu-i adaugati nici smantana si nici unt, este ideala pentru zilele in care se tine post

 

INGREDIENTE

  • 2 ridichi albe
  • 1 cartof
  • jumate de zucchinni
  • 1 tija apio
  • 1 bucatica de praz
  • sare,
  • piper,
  • ulei de masline extravirgin
  • 1,5 l supa de legume
  • smantana (depinde daca tineti post)
  • 1 varf de cutit de unt – optional
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ridichi albe:

1.  Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete sau rondele.

2. Noi am optat pentru a fierbe direct toate legumele, dar daca vreti puteti incepe prin a cali o ceapa, prazul si tija de telina, dupa care se pun toate ingredientele  la fiert intr-un litru si jumatate de supa de legume.

3.  Cand legumele au fiert, scurgem supa (dar o pastram) si le pasam cu un blender, adaugand supa in care au fiert, pana obtinem consistenta dorita. Potrivim de sare si piper si adaugam untul. Se serveste cu crutoane  si in cazul nostru cu fasii de pui ramase de la cina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ridichi albe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane