Supă cremă de somon

de elucubratiiculinare in Supe, 31 Aug 2013 | 4401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cap somon
  • 1 file somon
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri mărar proaspăt tocat
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de somon:

Curățăm legumele, le spălăm, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în 2 litri de apă. Se lasă la fiert aprox. 15 min de când începe apa să clocotească. Strecurăm legumele, apa o păstrăm. Legumele le pasăm cu blenderul.

În apa în care au fiert legumele punem atât capul de somon cât și fileul, spălate bine înainte. Le lăsăm să fiarbă 2-3 minute, scoatem fileul și mai lăsăm căpățăna încă 5 minute. Fileul, după ce s-a mai răcit puțin, îndepărtăm pielița, apoi se taie cubulețe. Scoatem capul de somon din apă, strecurăm supa. Adăugăm din supă peste legumele pasate - nu e nevoie să o adăugăm pe toată - se adaugă supă în funcție de consistența dorită. Se pune din nou pe foc. Amestecăm bine cu un tel să se omogenizeze bine. Adăugăm smântâna și cubulețele de somon. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat. Mai lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul. Adăugăm mărarul proaspăt tocat.

Servim fierbinte cu ceapă verde tocată mărunt presărată deasupra și pâine rustică.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa greceasca de peste (Psarosoupa)