Supa crema din zarzavaturi

de Panacris in Supe, 16 Noi 2016 | 4813 vizualizari

 

O supă, ce am consumat-o timp de două săptămâni. Nu credeam că e așa de gustosă, dar când nu prea ai voie să mănânci nimic, cred că și pietrele au gust ;) Glumesc, desigur. E o supă cremă tare bună și sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Partea cu pozele, la fel de săracă, ca și precedenta rețetă, nu prea îmi ardea, totul mi se părea așa de banal ;) 
Explicatia DEX: ZARZAVÁT, zarzavaturi, s. n. Plante comestibile, cultivate în grădini, de la care se consumă mai ales frunzele și rădăcinile; verdețuri. – Din tc., bg.zarzevat.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 1 bucată mare morcov
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină  
  • ½ bucată păstârnac rădăcină
  • 1 felie telină rădăcină
  • 2 lg ulei de măsline
  • 1 lg sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din zarzavaturi:

Zarzavaturile se curăță, apoi se taie grosier și se pun la fiert în  cca. 2000 ml apă rece, cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se asezonează de sare și piper, se adaugă uleiul și se mixează, până se obține o cremă omogenă.

Supa cremă se servește cu crutoane sau felii de pâine prăjită, unse cu ulei de măsline și frecate cu usturoi.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din zarzavaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]