Ce-mi place supa cu fasole.....combinatia fasole verde - fasole boabe este foarte reusita.
O reteta de post.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Curatati morcovul si taiati-l rondele.
Se pune la prajit ceapa si usturoiul.
Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte la-nmuiat.
Schimbati apa si gatiti-o a doua zi timp de de 30 de minute.
Cand ceapa si usturoiul sunt rumenite adaugam morcovul taiat si fasolea congelata (sau fiarta).
Gatiti 5 minute, se toarnă sosul de rosii de casa- reteta aici si se amestecă. Se adaugă apoi 1,5 - 2 l de apa clocotita, cimbrul si foaia de dafin.
Condimentam : sare, piper,paprika.
Fierbeti la foc mic timp de 40 minute.
Cand fasolea boabe este aproape fiarta adaugati fasolea verde si lasati sa fiarba impreuna (10 minute maximum).
Puneti deasupra patrunjel tocat si serviti-o calda .
Pofta Buna !!!!
1
serviti cu mamaliga