pentru galuste:
Punem carne ala fiert,in apa cu 6-7 litri de apa rece,unde adaugam 1 lingura de sare.Fierbem la foc mic,spumuind des.Curatam morcovii,ceapa,telina si pastarnacul,apoi ardeiul caratat de seminte.Fierbem pana cand carnea si legumele sunt patrunse,dar nu foarte fierte.In supa ramasa adaugam galustele:
Galustele le pregatim astfel: Batem spuma 2 albusuri,amestecam cu galbenusurile,agaugam 6-7 linguri de gris si 2 lingurite de unt(aprox 50 grame).Compozitia trebuie sa fie mai consisitenta decat smanatana.Cand supa clocoteste punem cate o lingura din amestec.Lasam sa fierba 10 minute cu capacul acoperit.
La sfarsit adaugam patrunjel proaspat.
1
Daca galustele sunt prea moi adaugam o lingura de gris,daca sunt prea tari punem o lingurita de unt.