Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant

de Mitinita in Supe, 21 Ian 2011 | 5931 vizualizari

 

Ma bucur din plin iarna de supa asta!Reteta e pentru o cantitate mare,cum se face la restaurant si provine de la Loveless Cafe,Nashville,SUA.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat sau oase afumate
  • 4 foi de dafin
  • 500 gr mazare verde uscata
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2 cani cu ceapa tocata
  • 2 cani morcovi taiati cuburi
  • 2 lingurite usturoi,taiat
  • 2 tulpini de telina,taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare 
  • piper
  • otet balsamic
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant:

Intr-o oala mare se pune la fiert afumatura cu foile de dafin in 3 litri de apa,cam doua ore si jumatate.

Scoate afumatura,las-o sa se raceasca si rupe bucatile de carne pe care le pui inapoi in supa.

Adauga mazarea verde uscata,cartofii taiati cuburi si cimbru si fierbe pana e fiarta mazarea.

Intr-o tigaie caleste ceapa,morcovul,usturoiul si telina.

Adauga untul si zaharul si lasa sa se caremelizeze.

Pune-le in supa si mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se sareaza si se pipereaza.

Se serveste cu putin otet balsamic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste cu carne de pui