Supă cu tăiței Udon

de Satisfyyourcravings in Supe, 18 Ian 2013 | 10564 vizualizari

 

Îmi place să o numesc supă pentru zile reci!

 

INGREDIENTE

  • 90 grame tăiței japonezi Udon
  • 2 căței de usturoi tocați fin
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • 3 ciuperci Shiitake uscate
  • 25 grame pastă miso
  • 1 foaie de alge nori
  • 2 linguri sos de soia light
  • ulei de măsline
  • sare
  • ciuperci mici proaspete (am folosit ciuperci de fag)
  • 1 fir ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cu tăiței Udon:

Ciupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii. 

Într-un wok se încăzește puțin ulei, se adaugă ciupercile Shiitake și se sotează câteva  minute. Se adaugă usturoiul și prazul și se gătesc 1 minut. Se adaugă pasta miso și apă și se aduce la punctul de fierbere. Se adauga tăițeii si sosul de soia. Se gătesc la foc mic timp de 10 minute. 

Se porționează supa și se ornează cu ciuperci de fag, ceapă verde și alge nori. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cu tăiței Udon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]