Supa de ardei umpluti

de adriana65 in Supe, 5 Noi 2009 | 33857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • - 75 g orez
  • - o ceapa
  • - 2 oua
  • - piper
  • - sare
  • - boia de ardei
  • -un morcov
  • - o radacina patrunjel
  • - o radacina mica telina
  • - 10 ardei grasi
  • - frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei
  • - o lingura de faina
  • - 500 ml suc de rosii (bulion)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Mai intai se curata zarzavatul; se curata morcovul, patrunjelul si telina, se spala si se scot cotorii de la ardei. Morcovul, patrunjelul si telina se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata, ouale, ceapa taiata fin, orezul spalat din mai multe ape, sare, boia si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple ardeii si se pun in oala alaturi de zarzavat. Este posibil sa mai ramana din compozitie, depinde cat de mari sunt ardeii. Daca ii preferati mai mici, asa ca mine o sa va mai ramana sigur. Nici o problema, ii faceti perisoare mici si le puneti in oala la fiert.
Dupa aproximativ o ora, cand s-au fiert ardeii umpluti, se prepara un sos romanesc (rantas, ca in Ardeal); se incinge uleiul, se adauga faina amestecand continuu pentru a nu se arde, iar cand culoarea este galbui deschis se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei si imediat sucul de rosii. Se da in clocot, apoi se desarta peste supa din oala. Se mai lasa supa la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe impreuna cu sosul de rosii.
Deasupra se pun frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (5)

adriana65 1

13.11.2009, 09:42

este o supă foarte gustoasă şi nu este greu de făcut. se poate servi cu smantana .

doinita2ina 1

29.06.2014, 11:12

Este un deliciu ardelenesc . Eu pun la fiert doar morcovi taiati rondele si nu ma zgarcesc de loc la usturoi !Am renuntat la telina, radacina de patrunjel .Usturoiul pisat il pun in sos . Incearca si asa !

Panacris 1

19.08.2015, 22:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de mazare