Cum nu pot sta deoparte cand e vorba de provocari, mi-am zis hai la treaba ca nu e de stat....mai ales ca anul de gratie 1913 e anul nasterii mamei tatalui meu de la care, aproape fara sa-mi dau seama, am invatat o multime de chestii legate de ''bucatareala''....Deci pe ea ''Provocarea GastroArt''
In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore.
Separat am spalat legumele fara sa le curat de coaja, le-am uscat, le-am stropit cu ulei si am presarat un pic de sare si le-am bagat la cuptor pentru cca 30 min sa se coaca. Dupa ce s-au copt, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca, dupa 2 ore cat a fiert carnea la crock am adaugat si legumele, asa intregi si am mai lasat cca. 1 ora. Apoi am scos rasolul si legumele, am strecurat zeama in alta oala.
Separat am pus legumele cu apa rece in blender si le-am blendat, apoi am adaugat amestecul in zeama de supa, am clatit blenderul cu apa rece si am turnat totul in oala, cca. 3 l de supa amestecata cu legume coapte si blendate. Am adaugat cca 100 g farfalle si am pus la fiert, cat sa dea in clocot si sa fie fierte pastele.
Separat am scos maduva din os, am maruntit carnea de vita si am adaugat-o in supa, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba 5 minute, am stins focul si am tocat patrunjel proaspat. Am servit cu crutoane din paine neagra cu ierburi de gradina. Mie una mi-a placut tare mult gustul de la legumele coapte.
PS. Cosmin Dragomir - GastroArt a dat un pont cu ceapa coapta, eu am plusat si am copt toate legumele....