Nu m-am gandit nicodata sa incerc asa ceva, mereu era ideea supa de pui cu galuscute de gris dar am vazut o multime de combinatii de supe cu galuscute pe www.bucataras.ro asa ca mi-a venit ideea sa incerc eu o supa fara carne , doar cu legume.
Preparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele, le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic.
Eu am folosit din noi vasul meu mare de fonta, sunt foarte incatata de el parca are mancarea alt gust si gatesc cu foare putina materie grasa.
Dupa ce s-au inmuiat putin legumele, adaugam sare, piper, o lingura de legume deshidratate ( vegeta naturala am pus eu) completam cu 3 litri de apa , acoperim cu capacul si lasam sa fiarba. Intre timp am facut galuscutele adaugand in oul batut putna sare, ulei si bicarbonat si gris cat cuprinde pana obtinem o pasta consistenta ( este reteta mamei cu acre ies mereu pufoase, trebuie avut grija la catitatea de ulei ca exista riscul sa se imprastie la fiert daca este pus prea mult) . Se lasa putin inainte de a fi puse in oala, eu le-am lasat 10 minute cat a fiert supa.
Dupa 10 minute de fiert supa am adaugat cu o lingurita galuscutele si am mai lasat la fiert 3-4 minute, intorcand galuscutele pe ambele fete . Cand au fost gata am adaugat verdeata tocata fin, am stins focul si am lasat vasul acoperit cu un capac sa se patrunda aromele.