Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas

de retetepersane in Supe, 11 Feb 2011 | 9770 vizualizari

 

Dal Adas este o supa foarte populara in Iran, in special in zona sudica. Este foarte consistenta si aromata, gustul picant al usturoiului completandu-se perfect cu cel acrisor al tamarindului

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de linte aleasa si spalata, aproximativ 500g
  • o ceapa mare
  • 4 graunti de usturoi mari sau mai multi - aroma trebuie sa fie evidenta
  • 2-3 linguri pasta de tamarind - dupa gust
  • 2 lingurite turmeric
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas:

1. Se calesc in ulei ceapa taiata fin si usturoiul tocat, se condimenteaza cu turmeric si boia de ardei, amestecandu-se sa nu se arda.

2. Se adauga pasta de tomate, apoi lintea, se completeaza cu apa, se sareaza si se lasa sa fiarba.

3. Cand lintea este fiarta, se adauga treptat pasta de tamarind, gustandu-se dupa fiecare lingura. Supa trebuie sa fie acrisoara.

4. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se serveste cu paine prajita sau orez basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa thailandeza de legume