Supa de macris

de xana in Supe, 14 Aug 2013 | 7564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de macris
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de macris:

Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune  ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii, sare si 1 litru de apa si lasam la fiert.

Separat macrisul se fierbe in apa cu putina sare cca 10 minute(s-au cat credeti, pana e fiert). Apa nu o aruncam.

Cand legumele sunt fierte, le pasam cu mixerul pana devin o crema si adaugam macrisul si putin din apa in care a fiert(daca o vreti mai lichida, puneti mai mult). Se adauga si piperul si se amesteca.

Stropim deasupra cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de macris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Corinuta 1

14.08.2013, 18:54

Ce buna cred ca e!

Valclaudia 1

18.08.2013, 22:15

imi place!

xana 1

18.08.2013, 23:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]