Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2018 | 2714 vizualizari

 



Întotdeauna românii au fost ingenioși și deși au trecut prin perioade grele de-a lungul timpului au reușit să se descurce și din ingrediente putine să gateasca mai multe feluri de mâncare și să pună pe masă bucate gustoase și hrănitoare. Rețeta mea românească este clasica supică de pasare și mâncărica de cartofi.

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de carne pasare (eu am folosit rata si pui)
  • 600 g morcovi
  • 2 ardei
  • patru cepe
  • 2 kg de cartofi
  • 1 tulpina apio (nu am avut telina)
  • 150-200 g paste alfabet
  • 2 legături pătrunjel
  • rosii pasate sau bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1:

Spalam carnea de pasăre și o punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Pănă începe sa iasă spuma, pregătim legumele: curațăm morcovii (eu am avut morcovi baby la congelator), curățăm ceapa și tocăm mărunt 3, una o lăsăm întreagă. Tocăm ardeii și tulpina apio cubulețe, curățăm cartofii și îi tăiem cuburi mai mari. Spumuim bine supa si lasam sa fiarba un pic carnea dupa care o scoatem din supa si adaugam circa 200-300 g morcovi (un morcov mare sau 2 mai mici), o ceapa intreaga și sare după gust.

Intre timp fierbem pastele separat și când sunt fierte, le trecem prin jet de apa rece. Când sunt fierte legumele, scoatem ceapa, adaugăm pastele și lăsăm să dea într-un clocot, oprim focul și aruncăm o legătură de pătrunjel tocat. După ce s-a răcorit carnea, o scoatem de pe oase și o tăiem fâșii sau bucăti nici prea mici, nici prea mari

Încingem puțin ulei și punem cele 3 cepe tocate la călit. După câteva minute, adăugam ardeii, apoi apio și carnea. Amestecam des, adăugăm și morcovii rămași tăiați cubulețe și apoi cartofii. Acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă.

După ce au fiert cartofii, potrivim gustul de sare și piper, adăugam roșiile pasate și lăsăm  să mai dea câteva clocote. Oprim focul, adăugăm cealaltă legătură de pătrunjel și servim cu murături sau cu salată de ardei copți.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porumbei la tava cu salata de cartofi