Supa de praz

de Brindusa in Supe, 9 Ian 2011 | 3651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litri supa de pui/vita facuta in casa
  • ½ litru apa
  • 5 + 1 fire subtiri de praz, curatate
  • 3 linguri amidon de porumb + 3 linguri apa rece
  • 50 g unt
  • Sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

  • Taie 5 fire de praz in bucati de 2-3 cm si fierbe-le in ½ litru de apa
  • Pune totul intr-un blender si fa-le un piure fin.
  • Prazul ramas taie-l rondele foarte subtiri. Topeste untul intr-o tigaie si caleste prazul, pana ce devine moale si maroniu.
  • Intr-o oala de 3 l pune supa si piureul din blender. Da un clocot.
  • Amesteca amidonul cu apa rece ca sa se dizolve. Pune deasupra un polonic de supa ca sa-l diluezi. Toarna inapoi in supa. Da cateva clocote, ca sa ingroase putin supa.
  • Potriveste de sare si piper. Inchide focul.
  • Pune in oala continutul din tigaie. Amesteca usor.
  • Serveste supa cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)