Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa curatata, intreaga, o bucata de telina si morcovul curatat, taiat in jumatate.Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama.Scoatem carnea de pe os. Nu vom avea nevoie de toata carnea, ci doar de jumatate, asa ca o parte o vom putea folosi intr-un alt preparat. Maruntim jumatate din carnea de pui si o amestecam cu sare, piper si un ou.
Dintr-un ou, putina sare si faina framantam un aluat pe care il modelam sub forma de bila, il acoperim cu un prosop si il lasam 1/2 de ora se se odihneasca. Intindem aluatul pe un blat de lemn usor infainat cat mai subtire si taiem cercuri nu prea mari.
Asezam cate putin din amestecul de carne in centru cercului si aducem marginile una peste alta. Lipim bine marginile apasand cu o furculita, pentru ca umplutura sa nu iasa.Daca avem forma de coltunasi, asezam cercul de aluat pe forma, intindem putin mijlocul, astfel incat marginile aluatului sa depaseasca marginile formei, asezam carnea, apoi inchidem bine forma. Curatam surplusul de aluat si desfacem forma.
Modelam toti coltunasii, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare pentru 7-8 minute. Punem din nou la foc zeama de supa, adaugam sare, piper dupa gust,morcovul taiat rondele, ulei si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam coltunasii fierti si mai fierbem 2-3 minute. Stingem focul. Servim supa fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.