Supa de pui cu flechite

de Doinavar in Supe, 27 Feb 2013 | 5353 vizualizari

 

Asa le spunem noi, in Banat, pastelor fainoase in forma de patratele. Un fel de taitei patrati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam sau carne de pui
  • 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina (50-60 g)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu flechite:

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata.

Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.

Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.

Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper). Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu flechite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]