Supa de pui cu taitei

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2010 | 7436 vizualizari

 

Am incercat sa o fac asa cum ne facea bunica. Zarzavatul ii da o aroma deosebita, cu cat e mai mult cu atat e mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (daca aveti de casa)
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 telina mica
  • o legatura frunze de patrunjel
  • boabe de piper negru
  • sare,piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei:

Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori.

Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se lasa intreg. Frunzele de patrunjel se spala si se leaga coditele cu ata.

Se pun toate la fiert in patru litri de apa impreuna cu o lingura de piper boabe si una de sare. Se fierb cca 60 minute, la foc molcom, fara capac.

Cand e gata supa se strecoara. Taiteii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se adauga la supa impreuna cu morcovii taiati rondele.

Supa se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu leustean