Supă de roșii

de elucubratiiculinare in Supe, 1 Mai 2013 | 3046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 cartofiori,
  • 1/4 țelină,
  • 1 kg roșii proaspete (sau 2 conserve de 400 g),
  • 1 linguriță bulion,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 lingură ulei,
  • pătrunjel verde,
  • sare,
  • opțional zeamă de lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii:

Legumele (adică morcovii, ceapa, țelina și cartofiorii) curățate, spălate și tocate cubulețe se pun în 2 litri de apă la fiert. În 15 minute de când clocotește apa sunt gata.
Între timp curățăm roșiile de coajă (le opărim înainte, să se curețe coaja ușor) și le tăiem cubulețe sau puteți folosi roșii din conserve gata tăiate.

Ardeiul gras se taie și el cubulețe cât mai mici, se călește cu o lingură de ulei, apoi se adaugă o cană de apă și se lasă sa fiarbă  pentru 5 minute.Când s-au fiert legumele adăugăm peste ele roșiile, bulionul și ardeiul gras.Dacă vă place supa mai acrișoară adăugați zeama de la jumătate de lămâie.Potrivim supa de sare și adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.Este delicioasă atât fierbinte pentru zilele răcoroase, dar și rece pentru zilele fierbinți de vară


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă de roșii, cu orez și afumătură