Supa de sparanghel

de Strawberries thoughts in Supe, 9 Mai 2014 | 4502 vizualizari

 

E sezonul :). Si mai e si foarte bun, asa ca abiam asteptam :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb proaspat
  • 1l apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • un galbenus de ou
  • o lingura suc de lamaie
  • piper alb
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile.

Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte.

Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa fiearba la foc pentru 20 de minute.

Strecuram supa, aruncam cojile si punem zeama pe foc adaugand bucatelele de sparanghel. Le lasam la fiert, la foc mic, pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie topim restul de unt si calim faina adaugand treptat cu un polonic din supa, amestecand pt a nu face cocoloase. Punem amestecul peste supa.

Oprim focul. Intr-un castron batem galbenusul cu samntana lichida, adaugam treptat supa peste amestecul de ou, pana ajunge la temperatura supei. Punem amestecul peste supa.

Punem sucul de lamaie, potrivim supa de sare si piper, adaugam un praf de nucsoara.

Enjoy :)

TIPS-URI

1

Noi am servit-o cu o bucata de Schwarzwälder Schinken

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de sparanghel