Supa vieneza de cartofi

de Mitinita in Supe, 4 Mai 2011 | 10512 vizualizari

 

Din "Cartea Regala de Bucate"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi 
  • 100 gr telina
  • 2 cepe
  • 50 gr unt (am folosit de casa)
  • 125 gr smantana
  • 1litru de supa de pui sau de legume
  • patrunjel
  • tarhon
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vieneza de cartofi:

Se taie in cubulete cartofii si legumele spalate si curatate.

Se caleste ceapa in unt,apoi se adauga cartofii si toate legumele.

Se toarna supa si se tine pe foc pana legumele sunt fierte.

Se ia oala de pe foc si se sfarama sau mixeaza legumele.

Se pot lasa cativa cartofi nemixati.

Se bate smantana si se incorporeaza usor in supa. 

Se mai fierbe un minut si se adauga tarhonul tocat.

Se condimenteaza dupa gust.

Se serveste fierbinte si presarata cu patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vieneza de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din gaina de casa