Supă/Ciorbă de urzici

de Panacris in Supe/Ciorbe, 11 Apr 2013 | 4945 vizualizari

 

Am tot văzut zilele astea pe site, fel de fel ciorbe cu urzici. Zis și făcut! Sincer a ieșit o bunătate de supă/ciorbă! E prima oară când folosesc lobodă și urzici la ciorbă! Pot să spun că nu e rea deloc, chiar delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • ceapă verde 4-5 fire,
  • ciuperci proaspete cca. 300 g,
  • morcov 1 bucată mare,
  • urzici proaspete cca. 300 g,
  • lobodă roșie 1 legătură adică 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline,
  • bulion,
  • ouă de prepeliță (cca. 20 de bucăți).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/Ciorbă de urzici:

Se curăță verdețurile, se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Între timp se călește ceapa și ciupercile, în puțin ulei de măsline și apă. Se adaugă la acest amestec, morcovul ras mărunt, loboda și urzicile tăiate julien. Se asezonează de sare, piper, se completează cu cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert  cca. 25 de minute la foc potrivit, neacoperit. Spre final se adaugă bulionul de roșii, lăsându-se la fiert incă 5 minute. Ouăle de prepeliță se sparg și se adaugă în ciorba fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 3 minute. Se servește fierbinte cu ardei iute și mămăligă rece! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/Ciorbă de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu os afumat